
گچبری گنبد شیک
گچبری گنبد هنری از معماری است که از دوره ساسانیان تا اکنون در ایران رواج بسیاری داشته است. از این هنر در تزئینات ساختمان استفاده میشود و با گذشت زمان طرحها و تنوع زیادی به خود دیده است. هنر بریدن، کندن، کاویدن و ایجاد نقشهای برجسته روی گچ را گچبری میگویند به علت زیبایی و قدمتدار بودن هنر گچبری اکثر مردم برای طراحی دکوراسیون داخلی خانه و ساختمان خود از آن استفاده میکنند.علاوه بر دکوراسیون داخلی برای نمای بیرونی نیز میتوان از گچبری استفاده کرد .
شما اگر میخواهید زیبا ترین گچبری را در خانه خود داشته باشید میتوانید با تیم حرفهای گچبری پرشین در ارتباط باشید و از تجربه 15 ساله آنها در گچبری استفاده کنید.
تیم گچبری پرشین با توجه به سابقه بالا دارای تمام مجوزهای لازم میباشد به همین خاطر شما میتوانید با خیال آسوده گچبری گنبد خود را به ما بسپارید و از هنر دستان گچبرهای ما لذت ببرید.شما میتوانید تمامی طرحهای گچبری مثل گچبری کلاسیک، گچبری دستی، گچبری سنتی، گچبری سقف، قاب بندی دیوار و سقف و گچبری دیوار را از تیم گچبری پرشین بخواهید. تیم گچبری پرشین در تمامی مناطق تهران از جمله شمال، جنوب، شرق و غرب تهران آماده خدمت رسانی به شما میباشد.
راههای ارتباطی شما با تیم گچبری پرشین از طریق شماره تماسهای زیر میباشد.
آدرس ما:
استان تهران، کرج
گچبری سقف گچبری گنبد
شما میتوانید گنبد سقف خود را با طرحهای زیادی بپوشانید و علاوه بر گچ راههای بسیاری دیگری را میتوانید تجربه کنید. برای به وجود آوردن یک سقف گنبدی با گچ کاری و تزئینات باید در مرحله اول ساختار گنبدی شکلی با استفاده از بتن یا آهن بوجود آید و سپس در فضاهای داخلی شروع به گچکاری و تزئینات آن کنید. پس از گچکاری بنا به طرح انتخابی احتمالا نیاز به نقاشی سقفی وجود دارد و در نهایت باید از بیرون گنبد را آب بندی کرده و راه نفوذ باران را بر سازه گنبدی ببندید.
گچبری گنبد پس از گچ کاری نیاز به طراحی و تزئیینات گچبری دارد و برای زیبایی بیشتر میتوانید آن را نقاشی کنید و جلوه زیادی به آن بدهید. همچنین برای مقاوم کردن سقف گنبدی، در حین انجام کار از بتن یا آهن (رابیتس) و ایزوگام استفاده میشود. برای اجرا گچبری سقف گنبدی به تیم گچبری حرفهای نیاز دارید جالب است بدانید هر قسمت انجام کار باید به دست فردی ماهر در آن زمینه انجام شود. برای مثال در مرحله اولیه که با آهن طرح گنبد اجرا میشود باید به دست فردی انجام شود که رابیتس بند حرفهای است یا برای ایزوگام سقف باید فردی ماهر کار را بر عهده بگیرد تا چند لایه ایزوگام کند زیرا سقف باید بتواند بارش شدید برف و باران را تحمل کند و از نفوذ آب به داخل ساختمان جلوگیری کند.
مقایسه گنبد گچبری و گنبد شیشهای
برخی افراد برای اجرای گنبد ساختمان خود از گنبد شیشهای استفاده میکنند که استفاده از شیشه خطرات و مشکلات خود را دارد. شاید شما برای یک گنبد گچبری شده وقت و زحمت زیادی به کار ببرید اما از مزایای آن بهرهمند میشوید.
3 مزیت گنبد گچ کاری
3مورد از مزایای گنبد و سقف گچبری شده را بیان میکنیم.
- مقاوم بودن در برابر هر آسیب و ضربهای که شیشه نمیتواند این آسیبها را تحمل کند و حتی با برخورد یک سنگ کوچک آسیب میبیند و میشکند.
2. جلوگیری از نفوذ گرما یا سرما که شیشه اصلا در این شرایط مقاوم نیست و از تابش نور خورشید نمیتواند جلوگیری کند و باعث گرم شدن محیط میشود و سرما را هم به همین شکل از خود عبور میدهد. جالب است بدانید دیده شده است در سقفهای شیشهای قطرههای باران به داخل ساختمان میریزد.
3. جلوگیری از ایجاد سرو صدا هنگام بارش باران یا برف که گچ در این شرایط از صداها جلوگیری میکند اما شیشه به این شکل نیست و شما باید صدای برخورد باران به شیشه را تحمل کنید.
3 عیب گنبد گچ کاری
هر کاری در کنار مزایای خود معایبی هم دارد ما آنها را بیان میکنیم سپس شما با دانستن آن میتوانید بر اساس سلیقهتان نوع طرح گنبد ساختمان خود را انتخاب کنید.
- جلوگیری از ورود نور، همان طور که مشخص است شیشه نور را از خود رد میکند.
- وقت گیر بودن کار در حالی که گنبد شیشهای زمان کمتری را از شما میگیرد.
- اگر نیاز به ترمیم باشد قسمت ترمیم شده خود را نشان میدهد در صورتی که گنبد شیشهای با شکستن بخشی از شیشه میتوان به راحتی آن را تعویض کرد.
گچبری گنبد شیک
شاید فکر کنید گچبری گنبد تنها یک طرح سفید بی روح است که اصلا زیبایی ندارد در صورتی که شما میتوانید با اجرای طرحهای گچبری مختلف به سقف خود زیبایی بدهید برای مثال میتوانید از با استفاده از گچبری دستی طرحهای زیای مثل گچبری سنتی را روی سقف خود اجرا کنید.
در ایران به علت قدمت بالای گچبری طرحهای زیادی وجود دارد و شما دستتان در تنوع گچبری باز است و میتوانید با توجه به سلیقتان جلوه زیادی به گچبری گنبد ساختمان خود بدهید.
جالب است بدانید رسمی بندی یکی از روشهای تزئینی برای پوشش بناها در معماری سنتی است که طرفداران خود را دارد. با کمک رسمی بندی سطح سردرب، زیر گنبد، ایوانها و… به اشکالی مانند شمسه، ترنج، پاباریک و هفتی تقسیم شده و در مراحل بعد این اشکال با تزئیناتی مثل کاشی هفت رنگ، معرق، آجر، کاشی و… پر میشود
همچنین کاربندی رسمی انواعی دارد که با توجه به قسمت اجرای آن میتواند متفاوت باشد .رسمی بندی را میتوان یکی از پرکاربرد ترین کاربندیها در بناهای اسلامی دانست که دلیل آن سرعت انجام کار نسبت به سایر کاربندیها از جمله مقرنس است . کاربرد رسمی بندی، یزدی بندی و مقرنس بیشتر در مکانهای تاریخی، مذهبی مثل مساجد برای تزئین محراب، گنبد، رواق کاسه و… است و برای فضاهای مدرن به کار گرفته نمیشود.
رسمی بندی شبکهای است مرکز گرا که از تقاطع منظم قوسهای هم اندازه که در مرکز دایره ای دوران میکنند، شکل میگیرد. این قوسها بر روی پایههای روبه روی هم قرار میگیرند و به طریقی دهانه سقف را جمع میکنند همچنین بر روی رئوس آن عرقچین ساده ای قرار دارد که به دلیل شکل خورشید مانندش شمسه نام میگیرد. انواع رسمی بندی معمولاً به تعداد رئوس شمسه وسط که در واقع معلوم کننده تعداد قوسهای تشکیل دهنده آن است شناخته شده است. رسمی معمولاً غیر باربر و به صورت پوستهای که با سقف اصلی فاصله دارد اجرا میشود. همچنین رسمی، هندسه مقید و منظمی دارد جالب است بدانید رسمی انعطاف پذیری ندارد و در هر زمینهای قابل اجرا نیست. در اصل طرح شبکه هندسی رسمی مبتنی بر تقسیم دایره است
نقاشی گنبد
تمام منحنیهای اسلیمی جهتی به درون و جهتی به بیرون دارند که جزء ذات اسلیمی است که این گرایش به بینهایت دارد و نشانی از جاودانگی در اسلیمی محسوب میشود. اسلیمی طرحی است ساخته شده از قوسهای دورانی زیبا که با ماهیچهها، چنگها، سرچنگها، گرهها و انشعابهای مناسب شکل میگیرد همچنین از زیبایی و جلوه خاصی بهرهمند است. جالب است بدانید باستانشناسان و پژوهشگران غربی زمان بررسی هنر اسلامی، چون با نقش اسلیمی نخستین بار در سرزمینهای غربی اسلامی مثل فلسطین آشنا شدند، این نقوش را عربی دانستند، آن را (اربسکو = عربانه) بیان کردند. در صورتی که بعد از مدتی متوجه شدند که طرحهای گیاهی به شکل ابتدایی در هنرهای پیش از آن هم رواج داشته است.
10 نمونه گنبد گچبری در ایران
در ایران از هنر گنبد گچبری استفادههای بسیاری شده است که هر کدام زیبایی خود را دارد. برای مثال 10 نمونه آنها را با هم بررسی میکنیم.
1. گنبد غفاریه مراغه
گنبد غفاریه مراغه در شمال غربی شهر مراغه در کنار رودخانه صوفیچای ساخته شده است. این گنبد در زمان حکومت ایلخانیان توسط سلطان ابوسعید بهادرخان ساخته شده است.
2. گنبد سبز زواره
گنبد سبز زواره سومین بنای آجری گنبدی سلجوقی بعد از ساخت مسجد پامنار و مسجد جامع این شهر بوده که در محدوده قبرستان قدیمی و حاشیه شهر ساخته شده است.
3. گنبد الله الله اردبیل
گنبد اللّه اللّه اردبیل که بر فراز آرامگاه برجی شیخ صفی قرار گرفته است. در واقع هسته مرکزی مجموعه به شمار میرود و به دست صدرالدین موسی ساخته شده است.
4. گنبد علویان همدان
گنبد علویان همدان یکی از آثار ارزشمند و کم نظیر سدههای میانی دوره اسلامی قرنهای ششم و هفتم است. این اثر ارزشمند به ثبت ملی رسیده است.
5. گنبد سرخ مراغه
گنبد سرخ مراغه یک بنا تاریخی است که در سال ۵۴۲ هجری قمری در دوره سلجوقی ساخته شده است. سبک معماری این بنا به شیوه رازی است. گنبد سرخ یکی از قدیمیترین بنای دورهٔ اسلامی در استان آذربایجان شرقی میباشد و در قسمت جنوب غربی شهر مراغه قرار گرفته است.
6. گنبد سبز کرمان
گنبد سبز از بناهای قرن هفتم هجری شهر کرمان است که به قُپهٔ سبز نیز معروف است. این اثر از بقایای مدرسه و آرامگاه قراختائیان کرمان به جا مانده است و در اثر زلزله ۱۳۱۴ هجری قمری قسمت اعظم آن از بین رفته است.
7. گنبد خشتی مشهد
بنای تاریخی و مذهبی موسوم به گنبد خشتی در یکی از گذرگاهای قدیمی مشهد میدان طبرسی به نام چهار سوق نوغان قرار دارد. این بنا آرامگاه (سلطان غیاث الدین محمد) از سادات مشهور موسوی شهر مشهد میباشد.
8. گنبد باز
گنبد باز یک بنای گنبدی و هشت ضلعی از خشت و گل در شهر شکارگاه عباسآباد است که در حاشیه جاده قدیم کاشان به نطنز بر بلندای رشته کوههای کرکس قرار دارد. این بنای تاریخی در گذشته محلی برای تفریح و شکار پادشاهان صفوی بوده است.
9. گهواره دید
گهواره دید شیراز در قلۀ کوه شرقی دروازه قرآن رو به روی تکیه مشرقی چارتاقی گنبددار واقع شده است و با طول و عرض ۴×۴ متر قرار دارد و به گهواره دید شیراز مشهور است. این بنا توسط عضدالدوله دیلمی ساخته شده است. که زیبایی چشمگیری دارد و آسمان را در سینه خود نگه داشته است.
10. گنبد سلطانیه
گنبد سلطانیه، در شهر سلطانیه واقع در استان زنجان قرار دارد و یکی از شاهکارهای معماری دوره اسلامی میباشد این گنبد در حد فاصل سالهای ۷۰۴ تا ۷۱۲ قمری، به دستور اولجایتو پادشاه مغول، معروف به سلطان محمد خدابنده و با تولیت و نظارت خواجه رشیدالدین ساخته شده است.
ختم کلام
هنر گچبری از دوره ساسانیان در ایران رواج داشته است و طرحهای زیادی را به خود دیده است. همان طور که بیان شد گچبری گنبد به مهارت و دقت بالایی نیاز دارد تا نتیجه عالی را داشته باشد.
تیم گچبری پرشین در بین رقبای خود جایگاه خوبی را دارد و دارای 15 سال سابقه میباشد به همین دلیل تمامی مجوزهای لازم را دریافت کرده است. همچنین در اجرای گچبری کلاسیک، گچبری دستی، گچبری سنتی، گچبری سقف، قاب بندی دیوار و سقف و گچبری دیوار مهارت چشمگیری دارد. تیم گچبری پرشین در تمامی مناطق تهران از جمله شمال، جنوب، شرق و غرب تهران آماده خدمت رسانی به شما میباشد.
راههای ارتباطی شما با تیم گچبری پرشین با شماره تماسهای زیر میباشد.
ارتباط از طریق شماره تلفنها:
09190495706 ، 09037150334
آدرس ما:
استان تهران، کرج