گچبری محراب

زمان مطالعه: 6 دقیقه امروزه از گچبری محراب علاوه بر مسجد در دیگر مکان‌ها استفاده می‌شود. در ادامه 3 مکان که از گچبری محراب کلاسیک استفاده می‌شود اجرای گچبری محراب کلاسیک لابی هتل و یا ساختمان‌های کلاسیک اجرای گچبری محراب کلاسیک در رستوران یا کافی شاپ‌های کلاسیک یا گچبری محراب سنتی در کافه‌های سنتی اجرای گچبری محراب کلاسیک در ساختمان‌های تجاری

گچبری محراب
6 دقیقه
0 دیدگاه
گچبری پرشین
زمان مطالعه: 6 دقیقه

فهرست مطالب

هنر گچبری محراب به علت فرو رفتگی و اهمیت اجرای طرح‌های آن کار هر فردی نیست و باید توسط تیم حرفه‌ای و خبره‌ای انجام شود. شما برای گچبری محراب مسجد و دیگر مکان‌های مذهبی خود می‌توانید با تیم گچبری پرشین در ارتباط باشید و از آن‌ها محراب مخصوص و مکان و اندازه خود را بخواهید. تیم گچبری پرشین بالغ بر 20 سال سابقه در گچبری می‌باشد به همین دلیل دارای تمامی مجوزهای لازم است.

گچبری محراب یکی از هنرهای معماری اسلامی است که زیبایی بسیاری به مسجدها می‌دهد. این طاقچه و نقش فرو رفته در دیوار محل قبله و جهت اصلی نمازگزاران را مشخص می‌کند و یادآور حضور پیامبر به عنوان اولین امام جماعت اسلام است زیرا اولین محراب در مسجد مدینه و در همان محل اصلی خود قرار دارد. محراب محراب به شکل امروزی در صدر اسلام وجود نداشته است. آن جایگزین صفحه سنگی یا چیزی دیگری است که جهت قبله یا جایگاه نماز پیامبر(ص) را نشان می‌دهد.

شما می‌توانید تمامی طرح‌های گچبری مثل گچبری کلاسیک، گچبری دستی، گچبری سنتی، گچبری سقف، قاب بندی دیوار و سقف و گچبری دیوار را از تیم گچبری پرشین بخواهید. تیم گچبری پرشین در تمامی مناطق تهران از جمله شمال، جنوب، شرق و غرب تهران آماده خدمت رسانی و زیبا سازی مکان‌های مذهبی شما می‌باشد.

گروه گچبری پرشین(مرتضی پارسایی)، با حضور در پروژه و ارائه مشاورۀ حرفه‌ای، راهنمایی‌های لازم را برای اجرای گچبری مناسب، بیان کرده و از ابتدا تا انتهای پروژه نظارت کامل به اجرای دقیق آن خواهد داشت. همچنین بازدید و حضور کارشناسان در محل پروژه ، بدون دریافت هزینۀ کارشناسی انجام می‌شود.

اگر کیفیت و ظرافت بالا در پروژه برایتان اهمیت دارد، باید بدانید که در این گچبری پروژه شما توسط ماهرترین و کاربلدترین استادها انجام می‌گیرد و کیفیت کار تضمین شده است.

در گچبری پرشین (مرتضی پارسایی) پروژه در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت انجام می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده تماس بگیرید.

09190495706 📞  09037150334📞   

 

اجرای گچبری محراب

محراب نمونه‌ای از معماری اسلامی است که به شکل طاق نما ساخته می‌شود همچنین در تزئین آن از کاشی، گچبری و خطاطی استفاده می‌شود و اطراف آن با آیات قرآنی پوشیده می‌شود. محراب به دلیل بعد معنوی و قداست در یک مسجد بیشتر از دیگر مکان‌ها مورد احترام هنرمندان و مردم مسلمان بوده قرار گرفته است. برای تزئین و جلوه بیشتر محراب از کاشی، عاج، طلا، آبنوس و غیره استفاده می‌شود. جالب است بدانید برخی صنعتکاران، شاهکار صنعت خود را در محراب نشان می‌دهند. گاه سنگ‌های قیمتی در آن به کار می‌رود که سراسر محراب را می‌پوشاند. معروف‌ترین محراب‌ها مربوط به سلاطین عثمانی در مدینه و در حرم مطهر پیامبر است. محراب یک مجموعه کامل است و با توجه به نقوش، خطوط، آیات قرآنی، رنگ‌های زیبا، ترسیم‌های هندسی، تزئینات حفاری شده، گچبری، کاشی کاری و … قابل اهمیت بسیار است.

آشنایی با ابزار‌های لازم برای این کار و همچنین شناخت طرح و مدل‌ها و اصول این سبک گچبری در هنگام اجرای پروژه بسیار حائز اهمیت است و همچنین برای این کار باید دانش و مهارت کافی وجود داشته باشد به عنوان مثال هر نوع گچبری را نمی‌توان برای گچبری محراب به کار برد و فردی که در گچبری کلاسیک محراب دارد نمی‌تواند گچبری محراب را به عهده بگیرد.به طور معمول برای اجرای گچبری محراب باید یک عکس یا طرح از نمونه مدل درخواستی وجود داشته باشد تا گچبر بتواند دقیقا طرح مورد نظر را اجرا کند. گچبری محراب به شکلی نیست که بتوان بدون طرح و زمینه قبلی و با سلیقه خود گچبر انجام شود. قبل از اجرا و انجام این کار باید زیر سازی‌های لازم انجام شود و بعد از آن طراحی بر اساس طرح مورد نظر و تایید شده توسط هنرمندان و گچبران حرفه‌ای با بالاترین کیفیت و ظرافت انجام شود. البته لازم ست بدانید از گچبری کلاسیک نمی‌توان در مساجد استفاده کرد اما در دیگر محراب‌ها می‌توان به کار برد.

طبق مطالعاتی که در زمینه گچبری محراب صورت رفته است این نوع گچبری از قرن سوم هجری آغاز شده است و کامل ترین نمونه این خدمات در مسجد نایین می‌باشد که با عمق زیادی صورت گرفته است. در زمان سلجوقیان محراب به این شکل انجام می‌شد که با گچبری‌هایی مفصل و ظریف به همراه کتیبه‌هایی اطراف محراب صورت می‌گرفت در این زمان معمولاً برای بخش بالایی محراب حاشیه بیشتری استفاده می‌شد و با نقش‌های درشت گچبری محراب را انجام می‌دادند. به دلیل استفاده از محراب در مکان‌های سرپوشیده همیشه از برخورد باد شدید و آب در امان بوده است و خراب نمی‌شوند البته بستگی به چگونگی نگهداری از آن دارد.

گچبری محراب کلاسیک

امروزه از گچبری محراب علاوه بر مسجد در دیگر مکان‌ها استفاده می‌شود. در ادامه 3 مکان که از گچبری محراب کلاسیک استفاده می‌شود را بیان می‌کنیم.

  1. اجرای گچبری محراب کلاسیک لابی هتل و یا ساختمان‌های کلاسیک
  2. اجرای گچبری محراب کلاسیک در رستوران یا کافی شاپ‌های کلاسیک یا گچبری محراب سنتی در کافه‌های سنتی
  3. اجرای گچبری محراب کلاسیک در ساختمان‌های تجاری

علاوه‌بر محراب شما می‌توانید از گچبری کلاسیک در دیگر مکان‌ها حتی خانتان استفاده کنید. گچبری کلاسیک با اجرای اصولی و متناسب با ابعاد فضای مورد نظر زیبایی چشمگیری دارد. از گچبری کلاسیک برای سقف خانه‌ها استفاده زیادی می‌شود.

5 نوع طرح گچبری محراب

گچبری محراب طرح و تنوع زیادی دارد در ادامه 5 طرح اساسی گچبری را بررسی می‌کنیم.

1. گچبری معرق

در این طرح گچ را به رنگ‌های مختلف ساخته و سپس از هر رنگ شکل‌های مورد نظر را به وجود می‌آورند و در قسمت مورد نظر، کنار بخش‌های دیگر نقش، نصب می‌کنند در نهایت پشت آن‌ها را با دوغاب گچ پُر می‌کنند. نمونه‌ی گچ‌بری معرق در ایوان مقبره‌ی مسجد اردهال کاشان متعلق به زمان صفویه بوده است همچنین در محراب مسجد ساوه و در زیر گنبد از طرح گچبری معرق استفاده شده است.

2. گچبری برهشته کاری

طرح گچبری برهشته یا گچبری برجسته است و نشان دهنده آن است که خطوط و طرح‌های گچبری به صورت برجسته‌تر از سطح دیوار اجرا می‌شوند. این روش یکی ﺍﺯ ﻗﺪیمی ﺗﺮﻳﻦ ﻧﻤﻮﻧﻪ‌ﻫﺎی ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺍﺟﺮﺍ ﺷﺪﻩ در ﺩﺍﺧﻞ ﻣﺤﺮﺍﺏ ﻣﺴﺠﺪ ﺟﺎﻣﻊ ﻧﺎﻳﻴﻦ ﺍﺳﺖ. ﺑﺮﺟﺴﺘﻪ ﻛﺎﺭی ﻋﻤﻴﻖ ﺍﺯ ﺩﺳﺘﺎﻭﺭﺩﻫﺎی ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﺳﻠﺠﻮﻗﻴﺎﻥ می‌باشد ﻛﻪ ﺩﺭ ﺩﻭﺭه‌ی ﺍﻳﻠﺨﺎنی ﺑﻪ اوج خود ﺭﺳﻴﺪ. ﺍﻳﻦ ﺗﮑﻨﻴﮏ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ برجستگی ﺭﺍ ﺩﺍﺭﺩ ﺑﻪ ﻃﻮﺭی ﮐﻪ ﺍﺧﺘﻼﻑ ﺳﻄﺢ ﮔﻮﺩﺗﺮﻳﻦ ﻧﻘﻄﻪ ﻭ ﺑﺮﺟﺴﺘﻪ‌ﺗﺮﻳﻦ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﺳﻪ سانتیﻣﺘﺮ میﺭﺳﺪ که در دیگر طرح‌ها اینگونه نیست. جالب است بدانید ﺩﺭ ﺩﻭﺭه‌ ﺍﻳﻠﺨﺎنی ﺍﻳﻦ روش ﺑﻪ ﻫﻤﺎﻥ ﺷﻴﻮه‌ ﻗﺒﻞ ﺍﺟﺮﺍ شده است. ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ آراستگی ﻭ ﻇﺮﺍﻓﺖ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻛﻪ ﻣﺪﺕ ﺯﻣﺎﻥ ﻣﺤﺪﻭﺩی تا نیمه‌ی قرن هشتم مرﺳﻮﻡ ﺑﻮﺩ ﻭ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻋﻼﻗﻪ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﻧﻮﻉ ﺑﺮﺟﺴﺘﻪ ﻛﺎﺭی ﺍﺯ ﺑﻴﻦ ﺭﻓﺖ و دیگر مورد استفاده قرار نگرفت.

3. گچبری آجر

گچبری و آجرکاری از تزییناتی است که هر دو در دوره‌ سلجوقی و ایلخانی به پیشرفت و اوج خود رسیده است. در این شیوه نقش‌ها به صورت یکپارچه اجرا می‌شود به این صورت که زمینه‌ی آجری از لابه‌لای گچبری‌ها نمایان است و خود را نشان می‌دهد. شما می‌توانید گچبری آجر را در مسجد جامع اردستان مشاهده کنید.

4. گچبری مشبک

ﮔچری مشبک نوعی گچبری است ﮐﻪ ﺩﺭ ﺩﻭ لایه‌ی ﺟﺪﺍﮔﺎﻧﻪ ﺍﺟﺮﺍ می‌ﺷود. به این شکل ﮐﻪ ﺑﻴﻦ ﺩﻭ لایه‌ ﮔﭻ ﻓﺎﺻﻠﻪ کوچکی ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ. لایه‌ی رویی ﺁﻥ ﺣﺎﻟﺖ ﺗﻮﺭی شکل دارد ﻭ ﺷﺒﮑﻪ ﺍی است که ﻃﺮﺡ ﺯﻳﺮﻳﻦ ﻗﺎﺑﻞ ﺭﻭﻳﺖ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﺍﻳﻦ روش ﻻیه‌ ﺯﻳﺮﻳﻦ ﮔﭻ ﺳﺎﺩﻩ‌ﺗﺮ ﺍﺯ ﻻیه‌ی رویی دارد. و ﻧﻤﻮﻧﻪ  ﺁﻥ را می‌توانید در ﻣﺤﺮﺍﺏ ﻣﺴﺠﺪ ﺟﺎﻣﻊ ﺍﺭوﻣﻴﻪ ببینید.

5. گچبری کلوک بند گچی

گچبری‌های عمودی ﺩﻳﻮﺍﺭ ﺁﺟﺮی انجام می‌شود ﺑﻪ ﮐﻠﻮﮎ‌ ﺑﻨﺪ ﻣﻌﺮﻭﻑ ﺍﺳﺖ ﺑﺎ ﻧﺎﻡﻫﺎی ﺩﻳﮕﺮی مثل ﺗﻮپی‌ﻫﺎی ﺗﻪ ﺁﺟﺮ شناخته شده است. ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺷﻴﻮﻩ ﺑﻨﺪﻫﺎی ﻋﻤﻮﺩی ﺩﻳﻮﺍﺭ ﺁﺟﺮی ﻋﺮﻳﺾ‌ﺗﺮ در نظر گرفته می‌شود ﻭ ﻳﺎ قسمتی ﺍﺯ ﺁﺟﺮ ﺩﺭ ﺍﻣﺘﺪﺍﺩ ﺑﻨﺪ ﻋﻤﻮﺩی ﺭﺍ ﺗﺮﺍﺷﻴﺪﻩ ﻭ ﺑﺎ ﻃﺮﺡ‌ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ گچبری ﺑﻴﻦ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺗﺰﻳﻴﻦ می‌کنند. این روش ﺩﺭ ﺩﻭﺭه‌ی ﺍﻳﻠﺨﺎﻧﻴﺎﻥ به وجود آمد ﻭ ﺳﻄﻮﺡ ﺯﻳﺎﺩی از بناهای تاریخی ﺭﺍ ﺑﻪ ﺧﻮﺩ ﺍﺧﺘﺼﺎﺹ ﺩﺍﺩ ﺑﺎ ﺍﻳﻦ ﺗﻔﺎﻭﺕ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺩﻭﺭﻩ تکنیک گچبری ﺷﺒﻪ‌ ﺁﺟﺮی که ﺑﺎﺯﺳﺎﺯی ﻃﺮﺡ ﺁﺟﺮ است  ﺑﻪ ﺗﺪﺭﻳﺞ ﺟﺎﻳﮕﺎﻩ ﻧﻘﻮﺵ ﻣﻬﺮ گچبری ﺩﺭ ﮐﻨﺎﺭ ﺁﺟﺮ را ﮔﺮﻓﺖ. 

2 گچبری محراب معروف ایرانی

در ایران به دلیل وجود آثار باستانی زیاد می‌توانید گچبری‌های زیادی را مشاهده کنید. در ادامه 2 مورد گچبری محراب مهم را بیان و بررسی می‌کنیم.

1. مسجد نایین

در مقاله به مسجد نایین چند بار اشاره شد زیرا این مسجد یکی از کامل ترین محراب‌ها را دارد. مسجد نایین نشان دهنده هنر گچبران ایرانی است که از قرن سوم به گچبری محراب پرداخته‌‌اند. زیباترین و پیچیده ترین نوع گچبری به دوره سلجوقیان باز می‌گردد و با استفاده از کتیبه‌های بزرگ اطراف آن را پر می‌کنند و قسمت‌های بالایی محراب را با گچبری تزئین می‌کنند. و از نقوش بزرگ و درشت استفاده می‌کنند و طرح‌های گچبری اطراف طاق به صورت نقوش سوراخ شده اسلامی، نقش مو وتاک، برگ و لانه زنبور است.

2. محراب علویان

گچبری‌های محراب علویان از نظر طرح و مهارت جزء شاهکارهای گچبری به حساب می‌آید همچنین نقش‌های گچبری این محراب با زیباترین نقشه قالی برابری می‌کند و این گچبری به دوره سلجوقیان باز می‌گردد. از دیگر زیبایی‌های این محراب می‌توان به حاشیه‌های خطاطی کوفی آن توجه کرد. همچنین این محراب نشان دهنده جهت درست قبله می‌باشد.

ختم کلام

گچبری محراب یکی از مهم ترین گچبری‌های ایرانی اسلامی است که دارای اهمیت زیادی می‌باشد و نمی‌توان به دست هر کسی اجرا شود. هنر گچبری محراب به علت اهمیت آن  در ایران و سخت بودن اجرای طرح‌های آن کار هر فردی نیست و باید توسط تیم حرفه‌ای و خبره‌ای انجام شود. شما برای گچبری محراب مسجد و دیگر مکان‌های مذهبی خود می‌توانید با تیم گچبری پرشین در ارتباط باشید و از آن‌ها محراب مخصوص و مکان و اندازه خود را بخواهید. تیم گچبری پرشین بالغ بر 20 سال سابقه در گچبری می‌باشد به همین دلیل دارای تمامی مجوزهای لازم است.

شما می‌توانید تمامی طرح‌های گچبری مثل گچبری کلاسیک، گچبری دستی، گچبری سنتی، گچبری سقف، قاب بندی دیوار و سقف و گچبری دیوار را از تیم گچبری پرشین بخواهید. تیم گچبری پرشین در تمامی مناطق تهران از جمله شمال، جنوب، شرق و غرب تهران آماده خدمت رسانی و زیبا سازی مکان‌های مذهبی شما می‌باشد.

راه‌های ارتباطی شما با تیم گچبری پرشین از طریق شماره تماس‌های زیر می‌باشد.

ارتباط از طریق شماره‌ تلفن‌ها:

09190495706 

09037150334

آدرس ما:

استان تهران، کرج

لطفا به ما امتیاز بدهید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WhatsApp
Phone
WhatsApp
Phone